Екскурзия през есента до Белоградчишките скали и Враца! 1 нощувка със закуска, транспорт и водач от Комфорт Травел

Оценка: 0 / 5, 0 Глас(а)
Офертата е изтекла
Абонирай се
оферта от deals.bg
85лв.
115.00лв.-26%
Изтекла оферта
Местоположение: Враца

Програма на пътуването
1-ви ден:
Отпътуване за Белоградчик от  София  в  07:00 часа . Пътуване с кратки почивки. Около 13.30ч. пристигане в град Белоградчик. Посещение на Белоградчишките скали и белоградчишката крепост „Калето”, издигната от римляните в непристъпните скали, за да охраняват стратегическите пътища в района. Белоградчишките скали са на повече от 200 млн. години и са с дължина 30 км. и ширина 3 км. Заради интересните си форми са обявени за природна забележителност. Централната група скали, южно от Белоградчик, е най-внушителна и интересна - тук са скалите с причудливите имена Адам и Ева, Ученичката, Овчарчето, Дервишът, Първа плоча, Камилата, Гъбите, Кукувицата, Червената скала, Мадоната  Продължаваме към пещерата "Венеца" - най-красивата пещера в България. С дължина около 200 м, денивелация 26 м, с 5 красиви зали. Обявена е за природна забележителност, заради изключително красивите цветни калцидни образувания и ледени кристали, наподобяващи цветя, фигури и животни. Поради това тя заслужено носи името си - "ВЕНЕЦА". Тук ще се насладите и на невероятното художествено осветление, което още повече засилва ефекта и красотата на цветните образувания.  Отпътуване за Враца. Настаняване в хотел 3*. Свободно време . По желание вечеря с музикална програма. Нощувка. 
2-ри ден:
Закуска. Туристическа програма в гр. Враца. Градът е разположен в полите на Врачанския балкан. Освен немалкото забележителности в града, Враца е и отправна точка към природните забележителности в района – красивото ждрело „Вратцата”, и връх Околчица – символ на Врачанския балкан. Природните и културни дадености във региона обясняват факта, че града е сред Стоте национални туристически обекта. Разглеждане  на местните забележителности : Регионалния исторически музей с художествената галерия, Етнографско - възрожденския  комплекс и църквата „Свето Възнесение”. Историческият музей се намира на централния градски площад. Съществува още от 1953г. Музейната експозиция е тематично разпределена в 9 зали и 3 къта, които проследяват различни етапи от развитието на региона. Разглеждайки изложените експонати посетителите ще се докоснат до тракийското присъствие в северозападна България. Тук се съхраняват находищата от Могиланската могила, от които най-атрактивни са: златния венец във формата на клонче с листенца и Рогозенското съкровище – най-голямото откривано по нашите земи.  Продължаваме  за  пещерата Леденика  с посещение . Разположена е на 16 км от Враца на територията на природен парк "Врачански балкан". Името си Леденика носи от ледените сталагмити, сталактити и сталактони , които се образуват през зимата в началото, близо до входа. В пещерата има малко, не много дълбоко синтрово езеро, което според едно поверие изпълнява желанието на всеки, който потопи ръката си в него.  Отпътуване към Черепишкия манастир. Възникването на манастира е свързано с историята на средновековния "коритен" град, съществувал в близката местност "Ридлите". Според легендата манастира е получил името си от белеещите се кости на загиналите войни, останали след битката на Цар Иван Шишман с Османските нашественици, състояла се в района. През 1798 - 1799 год в Черепишкия манастир намира убежище Св. Софроний Врачански. Свободно време за посещение, снимки и разходка сред уникалната природа. Следобед отпътуване за  София с кратки почивки.  Пристигане  вечерта.
****
Входни такси на посещаваните обекти:

Входна такса за Белоградчишката крепост - 5 лв.;
Входна такса за Пещерата Венеца - 6 лв. за възрастни и 4 лв. за пенсионери и ученици с включена беседа;
Входна такса за Пещерата Леденика - 9 лв. за възрастни и 7 лв. за ученици и пенсионери с включена беседа;
Входна такса за Историческия музей във Враца - 5 лв. за възрастни, 3 лв. за пенсионери и ученици.  

*****
„КОФОРТ-ТРАВЕЛ 2010” ЕООД  с удостоверение за регистрация № РКК-01-6618/26.08.2010г. е сключил застрахователен договор по чл. 97 от Закона за туризма "Отговорност на туроператора" с номер 03700100002128 при ЗД ЕВРОИНС АД с лимит на отговорност 25 000 лв. и валидност до 02.07.2020  г.
 **** 
ВАЖНО! Може да се възползвате от актуалната промоция само чрез закупуване на ваучер от този сайт. Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява!

Забележителности в близост до Враца

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: Срещу един ваучер на човек предплащате 30 лв., при двойно настаняване, за: Транспорт от София с лицензиран автобус; 1 нощувка със закуска във Враца; Представител-екскурзовод от туроператора; Останалата част от сумата по пакета се доплаща при подписване на договора или в срок по уговорка. ДОПЛАЩАНИЯ: Вечеря с музика - около 25 лв.; Входни такси на посещаваните обекти.

Вижте още подобни предложения

Уикенд екскурзия до Врачанския Балкан! Нощувка със закуска + посещение на пещерата Леденика, Черепишки манастир и връх Околчица + транспорт и водач, от Bella Travel
Към офертата
добави в любими
повече за офертата
Към офертата

Уикенд екскурзия до Врачанския Балкан! Нощувка със закуска + посещение на пещерата Леденика, Черепишки манастир и връх Околчица + транспорт и водач, от Bella Travel


оферта от rio.bg

95лв
ТОП цена
специално предложение