Екскурзия за Септемврийските празници до Загреб, Любляна и Белград! 3 нощувки, закуски и транспорт от Рикотур

Оценка: 0 / 5, 0 Глас(а)
Офертата е изтекла
Абонирай се
оферта от deals.bg
399лв.
ТОП ЦЕНА
Изтекла оферта
Местоположение: Загреб

Програма на екскурзията
1 ден - 21.09.2023 София-ЛюблянаОтпътуване в 04.00 ч. от София по маршрут: София - Белград - Любляна. Пристигане в Любляна. Според легендата, за основател на Любляна се смята гръцкият герой Язон. Тя разказва как заедно със своите спътници, Аргонавтите, Язон открадва златното руно от цар Еет. Бягайки от него, те отплуват от Черно море по река Дунав. Спускат се по река Сава и оттам стигат в Любляна. Очаквало ги обаче още едно препятствие – драконът на Любляна. Безстрашният Язон се хвърлил в битка с чудовището и го победил. Днес на върха на крепостната кула, върху герба на града е изобразен този митичен Дракон на Любляна. Вечерна пешеходна обиколка в старата част на града. 
Настаняване в хотел в района на Любляна. Нощувка.
2 ден - 22.09.2023 Любляна - Постойна яма - ЗагребЗакуска. Освобождаване на хотела.7:30 ч. отпътуване за природния феномен пещерата “Постойна яма”. Със своите над 20 километра в плетеница от пасажи, галерии и зали, тя е една от най-големите и най-посещавани пещери в Европа – около 30 млн. посетители от 1818 година до сега. Тук ще срещнете и един от обитателите на подземната река Пивка – човешката риба. Разглеждане на пещерата с електрическа железница. Свободно време за разходка и закупуване на сувенири. Отпътуване за Загреб. Туристическа програма - централният площад "Бан Йелачич", Старият град: Каптол и Градец, Катедралата, пазарът "Долач", Кървави мост, Каменната порта с чудотворната икона на Благословената Дева Мария и Христос, църквата "Св. Марк", Парламентa, църквата "Св. Катерина". Настаняване в хотел в района на Загреб. Нощувка.
3 ден - 23.09.2023 Загреб - Плитвички езера - БелградЗакуска. Освобождаване на хотела. 8:00 ч. отпътуване за Плитвички езера - тюркоазените очи на Хърватска. Плитвичките езера са най-красивият и известен хърватски национален парк, представляващ 16 езера, свързани чрез 56 водопада, които са се образували между планинските масиви Мала Капела и Плесевица. Поради различни природни особености, езерата се делят на Горни и Долни. Най-високото от тях, Прошчанското езеро, се намира на 639 м надморска височина, а най-ниското, Новаковича брод, е на 503 м. Разглеждане на езерата. Отпътуване за Белград. Настаняване в хотел***в района на Белград. Нощувка.
4 ден  - 24.09.2023 Белград–СофияЗакуска. 8:30 ч. Панорамна автобусна обиколка на Белград: преминаване от Нови Белград през Бранков мост над река Сава, хълма Дедине – най-елитния квартал в Белград, Къщата на Цветята, където е гробът на някогашния председател на СФРЮ – Йосиф Броз Тито и неговата съпруга Йованка. Посещение на най-големия православен храм на Балканите – "Свети Сава". Изграждането на храма все още не е завършено, началото му започва през 1894г. В близост до храма се намират Народната библиотека на Сърбия, малката църква "Свети Сава" и паметникът на Карагеорги Петрович - Караджордже, сръбски вожд и основоположник на династията на Караджорджевичите. Продължаване на панорамната обиколка: бул. Освобождение, бул. Крал Милан, площад Славия, площад Теразийе. Свободно време за пазар и самостоятелна разходка в сърцето на Стари Белград: площадът на Републиката, паметникът на Княз Михайло, пешеходната улица Княз Михайло – най-известната улица в Белград и едно от най-важните градски пространства, търговска зона и седалище на държавните институции. Посещение на крепостта Калемегдан, разположена на висока скала на десния бряг на река Сава при вливането й в река Дунав. Днес на нейната територия се намират Военният музей, Обсерваторията, Зоологическата градина, парк с алеи за разходка, комплекс за спорт и развлечения. На няколко улички по-надолу от площада на Републиката се намира бохемският район на Белград – улица Скадарлия. Възникнал е в края на 19-ти век и най-често е сравняван с Монмартр, както по външния вид, така и по веселата атмосфера. Около 13:00 ч. отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

Сърбия – Сръбски динар – 1 лв. = 60 RSD
Хърватска – Хърватска куна – 1 лв. = 3,90 НRК
Словения -  Евро – 1 лв.  = 0,51€

* Медицинска застраховка, с  лимит 2 000  евро:
  до  65  год. – 4 лв. , 
 над 65 г. - 5 лева ; 
 над 70 г. – 7 лева ; 
 над 75г. – 9 лева . 
 Лица  над  80 год. не се застраховат . 
 
 
Важно!!! Допълнителните мероприятия се заявяват и заплащат в офиса на агенцията преди отпътуването. За провеждането на допълнителните екскурзии е необходим минимален брой от 20 записани туристи. При заплатен допълнителен тур, но неявяване в определеното време и място за започване на тура сумата не се възстановява.Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията : 40 туриста.Крайния срок за уведомяване в случай,че минималният брой туристи за осъществяване на организирано пътуване не е налран,е както следва:- 10 дни преди започването на изпълнението на тур. Пакет включително - в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни- 6 дни започване на изпълнението на тур.пакет включително – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни- 48 часа преди започване на изпълнението на тур.пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по -малка от 2 дниНачин на плащане: депозит – 30%от пакетната цена; доплащане 20 дни преди датата на отпътуване.Срок за анулации и неустойки:- За резервации направени по тарифни РАННИ ЗАПИСВАНИЯ за всички видове програми – 95% от внесения депозит.- За автобусни програми по редовни цени:- От деня, следващ деня на записване до 40 – тия ден преди датата на заминаване 15% от общата стойност на туристическия пакет.- От 29 – тия до 10 – ти ден преди датата на заминаване - 30 % от общата стойност на туристическия пакет;- От 9 – тия ден до 1 – вия ден преди датата на заминаване - 100% от общата стойност на туристическия пакет;За самолетните програми по редови цени:- От деня, следващ ден на записването до 61 – тия ден преди датата на заминаване – такса резервация 30 лв.на турист, освен случайте когато има издаден самолетен билет. Тогава важат условията на превозвача.- От 60 до 21 дни преди датата на заминаване – 50% от общата стойност на туристическия пакет;- От 20 до 10 дни преди датата на заминаване – 80% от общата стойност на туристическия пакет;- От 9 до 1 -вия ден преди датата на заминаване – 100% от общата стойност на туристическия пакет;- За празнични оферти/ Великден, Майски празници,Коледа, Нова Година и др./ по редовни цени:- От деня, следващ деня на записването до 61 -тия ден преди датата на заминаване – такса резервация 30 лв. за всяко лице от договора, освен случаите когто има издаден самолетен билет. Тогава важат условията на превозвача.
- От 60 до 21 дни преди датата на заминаване - 30 % от общата стойност на тур.пакет;- От 20 до 10 дни преди датата на заминаван - 50 % от общата стойност на тур. пакет;- От 9 до 1 -вия ден преди датата на заминаване – 100% от общата стойност на тур. пакет*За всяка промяна относно резервация след първоначалното записване за всички видове туристически пакети с изключение, когато има издаден самолетен билет ( тогава важат условията на превозвача ) се отдържа такса в размер на 30лв.
Необходими документи и условия на пътуване: международен паспорт или ЛНК с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване, за български граждани. За деца до 18г.: международен паспорт, нотариално заверена декларация от непътуващия ( или непътуващите ) родители – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимка на паспорта.Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови или медицински и здравни изисквания свързани с пътуването.Забележка:Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застрахожка „Отмяна на пътуването“, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за орг. пътуване. Цената е около 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация, съгласно условията на застрахователната компания. Туроператорът не възтановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзията.Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информация, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туроператора си запазва правото на промени в последователността на програмата по независещи от него причини и НЕ носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.
 
 
Рикотур ООД притежава Удостоверение за регистрация за туроператор и туристически агент № Т-РД-15-119/09.07.2019 и задължителна застраховка по чл.42 от Закона за Туризма N 0703205201900001 при ЗАД ОЗК - Застраховане АД.
* * *
ВАЖНО! Можете да се възползвате от актуалната промоция само чрез закупуване на ваучер от този сайт. Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява! 
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: Транспорт с туристически автобус; 3 нощувки: 1 нощувка в хотел 3*в района на Любляна; 1 нощувка в хотел 3* в района на Загреб; 1 нощувка хотел 3* в района на Белград; 3 закуски; Туристическа програма в Любляна; Туристическа програма в Постойна яма; Туристическа програма в Загреб; Туристическа програма в Плитвички езера; Туристическа програма в Белград; Всички гранични и магистрални такси; Екскурзоводско обслужване по време на цялото пътуване; Мед. застраховка на "ЗД Евроинс“ АД с асистанс с покритие 5000 евро и включено покритие COVID-19; Виж повече на "Прочети още". ДОПЛАЩАНИЯ: Разходи от личен характер; Приблизителни входни такси за посещаваните обекти: Входна такса за Плитвички езера – за възрастни -39.80 €, студенти(18-26 г.)- 26.50 €,ученици(7 - 18 г.)- 15.90 €, деца до 7 г.- безплатно /при група мин.15 души/ (цената включва вх.такса, такса резервация и екскурзовод) - входната такса се заплаща задължително в офиса; Постойна яма - за възрастни - 28,50 €, студенти (16 - 25 г.) - 22.80 €, ученици (6 - 15 г.) – 17.10 €, деца до 6 г. – 1 € (цената включва билет и такса резервация); Евентуална горивна такса, която може да бъде начислена в срок до 10 дни преди датата на отпътуване; Настаняване в единична стая – плюс 135 лв.

Вижте още подобни предложения

 Екскурзия до Загреб и Верона! Транспорт + 3 нощувки със закуски на човек и възможност за посещение на езерото Гарда, Сирмионе, Венеция и Милано от Караджъ турс
виж офертата
добави в любими
повече за офертата
виж офертата

Екскурзия до Загреб и Верона! Транспорт + 3 нощувки със закуски на човек и възможност за посещение на езерото Гарда, Сирмионе, Венеция и Милано от Караджъ турс

Дата: 13.12 - 06.05 + закуска

оферта от grupovo.bg

345лв
ТОП цена
 Екскурзия до Хърватия! Транспорт от София + 3 нощувки на човек със закуски и вечери с посещение на Плитвички езера, остров Крък, Пула и Загреб  от Лъкшъри Холидейс
виж офертата
добави в любими
повече за офертата
виж офертата

Екскурзия до Хърватия! Транспорт от София + 3 нощувки на човек със закуски и вечери с посещение на Плитвички езера, остров Крък, Пула и Загреб от Лъкшъри Холидейс

Дата: 23.05 - 26.05 + полупансион

оферта от grupovo.bg

509лв
ТОП цена
специално предложение