Майски празници в Кападокия, Болу, Анкара, Коня, Акшехир, Ескишехир, Бурса и Ялова! 4 нощувки със закуски, транспорт и посещение на езерото Туз гьол!

Оценка: 0 / 5, 0 Глас(а)
Офертата е изтекла
Абонирай се
оферта от deals.bg
286лв.
ТОП ЦЕНА
Изтекла оферта
Местоположение: Кападокия

Програма на екскурзията:

1 Ден: София - Истанбул - Болу - Анкара (1014км) 04:00 ч.- Отпътуване от София, около 05:30 ч. от Пловдив. Преминаване през ГКПП “Капитан Андреево”. Дневен преход през Истанбул и Болу (кратка панорамна-обзорна разходка из града). След Болу отпътуване към Анкара – столицата на Република Турция, вторият по големина град в страната. Вечерно пристигане в Анкара и настаняване в хотел категория 3*. По желание и срещу доплащане: Вечеря в хотела. Нощувка.
2 Ден: Анкара - Солното езеро /Туз гьол- Кападокия (320 км) Закуска в хотела. По желание и срещу доплащане: Панорамна екскурзия на град Анкара. Включва разглеждане на символа на Анкара- Крепостта – това е най– старата част на града, в който се намира музея на Анадолските цивилизации. Разглеждане на Мавзолея на Ататюрк – там където бащата на турците Мустафа Кемал Ататюрк е погребан. Музея на Анадолските цивилизации признат през 1971г. за Европейски музей на годината. Част от екскпонатната колекция включва предмети от времето на палеолита и неолита. Панорамно разглеждане на Старата сграда на Парламента на Република Турция. Следобед отпътуване за Кападокия - земята на приказните комини, образували се преди милиони години вследствие на вулканичната дейност в региона. Причудливите земни форми и образувания, наречени туфи, превръщат пейзажа в сюрреалистична, приказна картина. Почивка по пътя и фото пауза при второто по големина езеро в Турция - Туз гьол (Соленото езеро), разположено на 905м. надморска височина, от което се извлича около 70% от солта, консумирана в страната. Пристигане в Кападокия и настаняване в хотел 3*.По желание и срещу доплащане: Вечеря по желание и срещу доплащане. По желание и срещу доплащане: Нощна панорамна обиколка с автобус на Кападокия - уникална възможност да се насладите на осветения приказен пейзаж и посещение на Юргюп. Нощувка.
3 Ден: Кападокия - Юргюп - Аванос - Гъореме - Ючхисар (140 км)Закуска в хотела. Свободно време за самостоятелни разходки или екскурзия по желание.По желание и срещу доплащане: Целодневна екскурия на Кападокия – Област известна със своите причудливи земни форми образувани преди 60 милиона години, след едновременното избухване на десетки вулкани /по- големите от който са Ерчийсе и Хасандаа/ - Областта Кападокия е спомената още в Библията. Ранните християни са се заселили в областта, за да изповядват религията си спокойно. Под действието на водата и въздуха са се образували причудливи форми, шедьоври на творчеството на природата. Посещение на Музея на открито в Гьореме /Голям комплекс от скални църкви- областта Гьореме е била населявана от древни времена; в близкото минaло там са живяли християни. Най-старите църкви в района, от които до днес са се запазили много малко, датират от 7в. В долината на Гьореме се намира Музеят на открито, който някога е бил дом на религиозна общност. Много на брой църкви образуват голям манастирски комплекс, като целия е изваян в скалите.Според местната легенда на това място имало 365 църкви – по една за всеки ден от годината, от които едва 30 са отворени за посещение днес/. Разглеждане на крепостта Уч Хисар и десетки панорамни площадки между които Долината на Гълъбите, Долината на Отшелниците. Долината е известна и като Долината на монасите заради килиите открити във варовиковите кули. Необикновената форма на каменните образувания прави долината странна и изключително интересна, върховете им във формата на комин припомнят легендата, че някога били обитавани от феи способни да изпълнят всяко желание. По желание и срещу доплащане: Вечеря в хотела. По желание и срещу доплащане: Посещение на подземен ресторант с богата фолклорна програма- ритуал на дервишите с традиционния танц сема, ориенталски танци, турски напитки, ядки и плодове. В цената са включени напитки и ядки, мезета (няма включена вечеря). Нощувка.
4 Ден: Кападокия - Деринкую - Ъхлара - Коня - Акшехир - Ескишехир (600 км) Закуска в хотела и освобождаване на стаите. Свободно време за самостоятелни разходки или екскурзия по желание.По желание и срещу доплащане: Разглеждане на подземния град Деринкую - има входна такса /градът е бил обитаван от 5 в.пр.Хр., състои се от 9 етажа, свързани чрез каменни стълбища. В древността в града е имало кухни, конюшни, мазета, винарни, столови, водоизточници, складове за хранителни продукти. За да се предпазят от враговете си хората живеещи в града търкаляли големи каменни блокове, за да запушат изходите. Отпътуване към живописната долина Ъхлара, образувана вследствие многогодишното протичане на река Меледениз и приличаща много на Колорадския каньон. Кратък престой за снимки. Отпътуване от Кападокия за Коня, Акшехир и Ескишехир. По пътя кратка екскурзионна програма в Кония с разглеждане на забележителностите: Мавзолея на Мевляна - Джалал ад-Дин Руми, основател на Ордена на дервишите - символ на хуманизъм и толерантност, на разбиране и просветление (без включени входни такси): Музея на дервишите, Руините на "Двореца на Алладин" и джамията на Алладин. След Коня екскурзията продължава към Акшехир и посещение на гроба на Настрадин Ходжа. Градчето е с около 65 хил. жители, разположен в покрайнините на плодородна долина, северно от възвишенията Султанда. По времето на Римската и Византийската империя е познат, съответно като Филомелиум и Филомелион. По-късно става важен селчукски град, а накрая, през 14 век, преминава в ръцете на Отоманската империя. Само че преди това, през 13 век, в едно селце в съседната област Ескишехир, се родил Настрадин Ходжа. И със своята интелигентност и невероятно чувство за хумор станал не само известен, а и нещо като национален герой. Нещо повече, през вековете шегите му се предавали от уста на уста и днес вече са част от турския фолклор и култура. Посещение на „Центъра на света” според възгледите на Настрадин Ходжа и отпътуване в посока град Ескишехир (Стария град). Пристигане в Ескишехир. Настаняване в хотел 3*. Свободно време. Нощувка.
5 Ден: Ескишехир - Бурса - Ялова - Истанбул - София (870 км) Закуска в хотела.В 08:30ч освобождаване на хотела и отпътуване към България. По пътя посещение на гр. Бурса и гр. Ялова. Кратка панорамна-обзорна обиколка на Бурса с екскурзовод на български език (без включени входни такси): гробниците на основателите на Османската империя - Осман и Орхан; Зелената джамия; Улу джамия и Коза хан. Свободно време за разглеждане на красивите градски паркове и пазарите с ориенталски стоки и сувенири. След разходката в Бурса продължаваме към гр. Ялова. Кратка панорамна-обзорна обиколка ха гр. Ялова и посешение на Черната църква в Чифтликкьой в Ялова ( фото пауза пред църквата). След приключване на екскурзионната програма следва отпътуване за България през Истанбул преминавайки през Мраморно море от най- новия мост Осман Гази. По пътя посещение на Мол „FORUM” на територията на който се намират множество магазини, между които PRAKTIKER, магазин IKEA, сензационния "Sea Life Akvarium"(без включен билет); Свободно време. Отпътуване за България. Пристигане в България след полунощ.
*****
Допълнителни екскурзии и посещения (заявят при резервация):
- Панорамна обиколка на Анкара с посещение на мавзолея на Ататюрк и музея на анадолските цивилизации (входната такса за музея на анадолските цивилизации се заплаща допълнително) - 25 лева на човек - Посещение на ритуала на дервишите и танца Сема в Кападокия - 49 лева на човек (няма включена вечеря и напитки)- Нощна панорамна обиколка с автобус на Кападокия - 25 лева на човек  - Целодневна панорамна екскурия в Кападокия - 50 лева на човек  - Посещение на ресторант с богата фолклорна програма - 59 лева на човек  - Екскурзия до подземния град Деринкую и живописната долина Ъхлара - 20 лева на човек  - Полет с балон над Кападокия - 320 лева на човек 
***
Входните такси - препоръчително да бъдат заплатени при резервация: - музея на цивилизациите в Анкара - 15лв- Крепостта „Ючхисар” - 5 лв- музея „Гъореме” - 20лв - долината „Зелве” - 10 лв- подземния град „Дерин Кую” - 20 лв- входната такса за аквариума „Turkoazoo” ("Sea Life Akvarium") - 31 лв, за деца от 2 - 16г.- 22лв
*****
Необходим минимален брой  45 туристи. Пътуването е възможно и при по-малък брой туристи с доплащане към цената на пакета:При група от 40 до 45 човека, доплащане в размер на 20 лева на човек;При група от 35 до 40 човека, доплащане в размер на 40 лева на човек.
*****
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: валиден задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца.- за лица под 18 години, пътуващи с единия или без родители, е необходимо нотариално заверено удостоверение оригинал и 2 ксерокопия, че детето има право да излиза от страната + документ за самоличност на детето /задграничен паспорт / + 2 копия от акта за раждане и оригинал.
Компанията Караджъ Турс Интернешънъл ООД e регистриран туроператор и турагент (удостоверение за регистрация N 05394 / 28.01.2005 г.), притежаващ застраховка на туроператора № 1892113150000644569, с валидност до 26.11.2019 г. на ЗАД Армеец - гр.София, ул. Ст.Караджа, член на БАТА - България, ТУРСАБ -Турция. 

ВАЖНО! Може да се възползвате от актуалната промоция само чрез закупуване на ваучер от този сайт. Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява!
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: Срещу един ваучер предплащате 80 лв. на човек, при двойно настаняване, за: Транспорт с лицензиран туристически автобус или микробус 4 нощувки с 4 закуски в хотели 3*, съответно: 1 нощувка в Анкара; 2 нощувки в Кападокия; 1 нощувкa в района на Ескишехир Посещение на гр. Болу Посещение на соленото езеро Туз гьол възможност за снимки Панорамно-обзорна екскурзия на Коня Посещение на гроба на Настрадин Ходжа в Акшехир Посещение на гр. Ескишехир Панорамно-обзорна екскурзия на гр. Бурса Панорамно-обзорна екскурзия на гр. Ялова Бонус: Фото пауза пред Черната църква в Чифтликкьой в Ялова Бонус: Посещение на Мол „FORUM” в Истанбул Екскурзоводско обслужване на български език Пътни, магистрални и гранични такси Останалата сума от пакета доплащате към туроператора, при подписване на договора си или в срок по уговорка ДОПЛАЩАНИЯ: Медицинска застраховка с Асистанс 2 лева на ден, общо 10 лв. Бакшиши за шофьори и екскурзоводи - 20 лв. Допълнителни екскурзии и посещения Входни такси 3 вечери в Анкара и Кападокия - 45 лв. (заявят се при подписване на договора) Застраховка "Отмяна на пътуване" - по желание на клиента

Вижте още подобни предложения

 Самолетна екскурзия до Кападокия! Двупосочен билет + 7 нощувки на човек със закуски от Премио Травел
Към офертата
добави в любими
повече за офертата
Към офертата

Самолетна екскурзия до Кападокия! Двупосочен билет + 7 нощувки на човек със закуски от Премио Травел

Дата: 28.05 - 14.12 + закуска

оферта от grupovo.bg

339лв
ТОП цена
 Екскурзия до Кападокия, Турция 2022! Чартърен полет от София + 3 нощувки на човек със закуски и вечери в MINIA CAVE HOTEL BOUTIQUE HOTE+екскурзия до крепостта Учхисар  Калеси и Аванос!
Към офертата
добави в любими
повече за офертата
Към офертата

Екскурзия до Кападокия, Турция 2022! Чартърен полет от София + 3 нощувки на човек със закуски и вечери в MINIA CAVE HOTEL BOUTIQUE HOTE+екскурзия до крепостта Учхисар Калеси и Аванос!

Дата: 01.04 - 23.05 + полупансион

оферта от grupovo.bg

626лв
ТОП цена
 Екскурзия до Кападокия, Турция 2022! Чартърен полет от София + 4 нощувки на човек със закуски и вечери в MINIA CAVE HOTEL BOUTIQUE HOTE+екскурзия до крепостта Учхисар  Калеси и Аванос!
Към офертата
добави в любими
повече за офертата
Към офертата

Екскурзия до Кападокия, Турция 2022! Чартърен полет от София + 4 нощувки на човек със закуски и вечери в MINIA CAVE HOTEL BOUTIQUE HOTE+екскурзия до крепостта Учхисар Калеси и Аванос!

Дата: 04.04 - 20.05 + полупансион

оферта от grupovo.bg

606лв
ТОП цена
 Екскурзия до Кападокия, Турция 2022! Чартърен полет от София + 3 нощувки на човек със закуски и вечери в BY CAPPADOCIA HOTEL & SPA 5*+екскурзия до крепостта Учхисар  Калеси и Аванос!
Към офертата
добави в любими
повече за офертата
Към офертата

Екскурзия до Кападокия, Турция 2022! Чартърен полет от София + 3 нощувки на човек със закуски и вечери в BY CAPPADOCIA HOTEL & SPA 5*+екскурзия до крепостта Учхисар Калеси и Аванос!

Дата: 01.04 - 23.05 + полупансион

оферта от grupovo.bg

548лв
ТОП цена
 Екскурзия до Кападокия, Турция 2022! Чартърен полет от София + 3 нощувки на човек със закуски и вечери в KALSEDON CAVE SUITES+екскурзия до крепостта Учхисар  Калеси и Аванос!
Към офертата
добави в любими
повече за офертата
Към офертата

Екскурзия до Кападокия, Турция 2022! Чартърен полет от София + 3 нощувки на човек със закуски и вечери в KALSEDON CAVE SUITES+екскурзия до крепостта Учхисар Калеси и Аванос!

Дата: 01.04 - 23.05 + полупансион

оферта от grupovo.bg

626лв
ТОП цена
специално предложение
Екскурзия до Кападокия през 2022г! 7 нощувки със закуски + самолетен транспорт и екскурзовод, от Премио Травел
Към офертата
добави в любими
повече за офертата
Към офертата

Екскурзия до Кападокия през 2022г! 7 нощувки със закуски + самолетен транспорт и екскурзовод, от Премио Травел


оферта от rio.bg

339лв
ТОП цена
Екскурзия до Анкара, Кападокия и Истанбул от Роял Холидейз
Към офертата
добави в любими
повече за офертата
Към офертата

Екскурзия до Анкара, Кападокия и Истанбул от Роял Холидейз

Дата: 02.03 - 12.06 + закуска

оферта от vipoferta.bg

419лв
ТОП цена