Москва, Санкт Петербург и круиз до Талин, Стокхолм и Хелзинки: самолетни билети, трансфери, 7 нощувки, 6 закуски, 6 вечери, 4 нощувки на круизен кораб

Оценка: 0 / 5, 0 Глас(а)
Офертата е изтекла
Абонирай се
оферта от deals.bg
2490лв.
ТОП ЦЕНА
Изтекла оферта
Местоположение: Санкт Петербург

ПРОГРАМА
1 ден: СофияМосква – Санкт ПетербургИзлитане в 12.30 ч. по маршрут София - Москва - Санкт Петербург с полет на Аерофлот. Кацане в Санкт Петербург в 19.40 ч. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.
2 ден: Санкт ПетербургЗакуска. Панорамна обиколка на "блестящата" Северна столица на Русия - Невски проспект, мостовете над Фонтанка, Мойка и Нева, канала Грибоедов, Зимния дворец, Дворците Юсуповский, Меншиков, Михайловский, Василиевския остров, Марсово поле, Лятната градина на Петър Велики и др. Посещение на Петропавловската крепост и Казанския събор. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
3 ден: Санкт ПетербургЗакуска. Посещение на Ермитажа - уникален музей, съхраняващ милиони от най-изящните произведения на изкуството в 365 зали с колекции от редки антични и ювелирни изделия, картини и експонати от Западна Европа, страните от Изтока и разбира се, от Русия, с изобилие от огледала, гоблени и изящно декорирани зали. Посещение на църквата Воскресение Христово (Спас на Крови). Свободно време. По желание – разходка с корабче по реките и каналите на града с екскурзовод (15 евро). Свободно време. Вечеря. Нощувка.
4 ден: Санкт Петербург – Пушкин (Царское село)Закуска. Екскурзия до Царское село – резиденция на руските императори. Разглеждане на Екатерининския дворец - шедьовър на руския класицизъм, запазил уникални художествени съкровища, Кехлибарената стая, великолепния парк. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
5 ден: Санкт Петербург – ПетерхофЗакуска. Отпътуване за Петерхоф. Разглеждане на Петродворец - лятна резиденция на Петър Велики, наричана още Руския Версай, с множество прекрасни паркове и фонтани. Свободно време. Отпътуване с круизния кораб „Принцеса Анастасия” за Талин в 18.00 ч. Нощувка на кораба.
6 ден: Талин Пристигане в столицата на Естония – Талин в 09.30 ч. / 12.30 ч. Пешеходна обиколка на града с екскурзовод – Горния град с фото-пауза на панорамната площадка, откъдето се открива прекрасна гледка към историческия и съвременния Талин, Естонския парламент, православния храм”Александър Невски”, Катедралата, Долния град, Крепостната стена, Кметството, сградата на Гилдиите, най-старата действаща аптека в Европа и др. Отпътуване от Талин за Стокхолм в 18.30 ч. Нощувка на кораба.
7 ден: СтокхолмПристигане в столицата на Швеция – Стокхолм. Панорамна и пешеходна обиколка на града с екскурзовод: остров Ридархолмен с отбранителните укрепления, Ридархолмската църква, паметника на основателя на града Биргер Ярл, Немската църква, площада Стурторет със сградата на Шведската академия и музея на Нобел; разходка по Gamla stan (стария град), най-добре запазения средновековен ансамбъл в Европа - църквата „Свети Николай, Кралския дворец, музея на Средновековния Стокхолм, главната пешеходна улица „Дротнингатан” (улицата на Кралицата) и др. Отпътуване от Стокхолм за Хелзинки в 17.30 ч. Нощувка на кораба.
8 ден: Хелзинки Пристигане в столицата на Финландия - Хелзинки в 11.30 ч. Пешеходна обиколка на Хелзинки с екскурзовод – разходка в Стария град, Сенатския площад, Катедралата „Успение Богородично”, Президентството, Руската църква, паметника на Манергейм, ЖП гарата и др. Свободно време. Отпътуване за Санкт Петербург в 19.00 ч. Нощувка на кораба.
9 ден: Санкт Петербург - МоскваПристигане в Санкт Петербург в 09.30 ч. Трансфер от Морската гара до Московската гара. Отпътуване от Санкт Петербург за Москва с влак. Пристигане в Москва. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.
10 ден: МоскваЗакуска. Пешеходна разходка в централната част на Москва /пътуване от хотела с метрото/: Червения площад – сърцето на Москва и не само неин символ, но и на цяла Русия. На площада и покрай стените на Кремъл ще видите уникалния по красота и изящество храм Василий Блажени (Покров Богородичен), ГУМ, Мавзолея на Ленин, Казанската църква, Историческия музей, Александровската градина. Посещение на Кремълския комплекс с Успенския събор – катедралния храм на Руската православна църква, Ивановския площад с Цар Камбана и Цар Пушка. Посещение на Оръжейната палата – един от най-старите руски музеи с богата колекция от царски одежди, корони, каляски, златни и сребърни прибори, безценни бижута, яйца „Фаберже“, оръжия, ризници, шлемове … По желание - Обиколка с екскурзовод на Московското метро със спирки на исторически станции – наричат ги «подземните дворци на Москва». Тези «комплекси под земята» са украсени със статуи, живопис, мозайки, витражи и стенописи на известни руски художници. Станциите Маяковска, Комсомолска, Площада на революцията, Киевска, Курсска и др. са в списъка на най-интересните и значими паметници на архитектурата - 10 евроСвободно време. Вечеря. Нощувка.
11 ден: Москва Закуска. Панорамна автобусна обиколка за запознаване с Руската столица. По време на тази обиколка ще се запознаете с историята на града, ще разберете от къде започва строителството на Москва и как се е развивал града през вековете за да се превърне в огромен мегаполис с поразителна и уникална архитектура. Ще преминете по много от известните улици, булеварди и площади, ще се насладите на прекрасна панорама от площадката на Воробевые горы, ще се полюбувате на Кремъл от крайбрежната улица, на Большой театър и много други забележителности. Посещение на храма „Христос Спасител“ - най-голямата руска православна църква, ще стигнете до „Патриаршеския мост” за да направите снимки на фона на историческия център на Москва.По желание - Посещение на Третяковската галерия – основана през 1856 година от братята Павел и Сергей Третякови, с най-голямата колекция от руски картини, графики и скулптури в света с над 180 хиляди експоната - 30 евроРазходка по Стария Арбат – една от най-старите и най-известни улици на Москва, пропита с особен дух, интересно и пленяващо място на художници и музиканти, с много кафенета и магазинчета, Театър „ Вахтангов”, Музея на Парфюмерията, Музея на илюзиите, със сгради, всяка от които разказва собствена история; улицата, на която са живели дворянските фамилии Толстой и Шереметиеви, Пушкин и Марина Цветаева. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
12 ден: Москва - София05.00 ч. - Трансфер от хотела до летище Шереметиево. Излитане от Москва в 08.20 ч. Кацане в София в 11.35 ч.
*****
Мероприятия и екскрузии по желание извън програмата:
– разходка с корабче по реките и каналите на Санкт Петербург с екскурзовод - 15 евро.– Обиколка с екскурзовод на Московското метро със спирки на исторически станции – наричат ги «подземните дворци на Москва». Тези «комплекси под земята» са украсени със статуи, живопис, мозайки, витражи и стенописи на известни руски художници. Станциите Маяковска, Комсомолска, Площада на революцията, Киевска, Курсска и др. са в списъка на най-интересните и значими паметници на архитектурата - 10 евро- Посещение на Третяковската галерия – основана през 1856 година от братята Павел и Сергей Третякови, с най-голямата колекция от руски картини, графики и скулптури в света с над 180 хиляди експоната - 30 евро
*****
Настаняване в каюти по избор (цените подлежат на препотвърждаване):
- за 4-ма с прозорец – 48 лева; за 2-ма с прозорец – 205 лева; - за 3-ма с прозорец – 110 лева; - за 3-ма във вътрешна – 42 лева; - за 2-ма във вътрешна – 125 лева;
- закуска на круизния кораб – 13 евро на ден; - вечеря на круизния кораб – 31 евро на ден (цените за изхранването са при заявка в офиса на Агенцията)
 
*****
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 30Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 20 дни преди датата на отпътуване
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:  паспорт (+ ксерокопие) с 6-месечна валидност след датата на връщане; 2 снимки;  няма специални санитарни и медицински изисквания за Русия;
Ако дете пътува с единия или без родители, е необходимо нотариално заверено удостоверение оригинал и ксерокопие, че детето има право да излиза от страната + документ за самоличност на детето /задграничен паспорт или лична карта от 14 год.възраст/ + 2 копия от акта за раждане.
*****
Туроператор Лъки Холидей ЕООД притежава Удостоверение за регистрация 3968/ 28.01.2005г. и е застрахован по смисъла на чл. 97, ал.1 от Закона за туризма в застрахователна компания ЗАД „ Асет Иншурънс“ АД   със застрахователна полица № 7121810000011 /валидна до 06.07.2019 г.
*****
ВАЖНО! Можете да се възползвате от актуалната промоция само чрез закупуване на ваучер от този сайт. Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява!
 
 
 
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: Срещу един ваучер на човек предплащате 650 лв. на човек, при двойно настаняване, за: Самолетни билети София – Санкт Петербург – Москва – София Летищни такси (140 евро към 1.12.2018 г ) - подлежат на препотвърждение 4 нощувки със 4 закуски и 3 вечери в хотел 4* в централен Санкт Петербург 3 нощувки със 2 закуски и 3 вечери в хотел 3* в Москва Круиз с 4 нощувки във вътрешни каюти за 4 човека на кораба „Принцеса Анастасия“ по маршрут Санкт Петербург - Талин - Стокхолм - Хелзинки - Санкт Петербург Билет за скоростния влак Сапсан от Санкт Петербург до Москва Трансфери в Санкт Петербург: летище - хотел, хотел - ЖП гара, хотел – морска гара Трансфери в Москва: ЖП гара - хотел, хотел - летище Туристическа програма в Санкт Петербург, Москва, Талин, Стокхолм и Хелзинки Екскурзоводско обслужване (на български в Санкт Петербург и Москва; на руски в Хелзинки, Стокхолм и Талин) Входни такси и ползване на слушалки, където е необходимо, за Петропавловската крепост, църквата Спас на Крови, Петродворец, Екатеринински дворец, Ермитаж Входни такси за посещението на Кремълския комплекс и Оръжейната палата в Москва Медицинска застраховка с покритие 30000 евро за лица до 65 г. на ЗК Уника Водач от Агенцията Останалата сума от пакета доплащате към туроператора при подписване на договора си или в срок по уговорка ДОПЛАЩАНИЯ: Руска виза – 150 лева Мероприятия и екскрузии по желание извън програмата Входните такси за музеите и туристическите обекти по желание Настаняване в каюти по избор (по 2-ма или 3-ма; каюти с прозорец) Закуска на круизния кораб – 13 евро на ден; Вечеря на круизния кораб – 31 евро на ден Билети за градски транспорт Застраховка „Отмяна на пътуване” Медицинска застраховка за лица над 65 г. (≈20 лева за лица от 65 до 70 г., ≈40 за лица от 70 до 75 т.) Доплащане за: единична стая + 230 лева към пакета за възрастен в двойна стая

Вижте още подобни предложения

 Екскурзия до Санкт Петербург и Москва, Русия през юни 2022! Самолетен билет + 7 нощувки на човек със закуски и вечери+турове на Москва и Санкт Петербург+екскурзии до Петерхоф и Царское село!
Към офертата
добави в любими
повече за офертата
Към офертата

Екскурзия до Санкт Петербург и Москва, Русия през юни 2022! Самолетен билет + 7 нощувки на човек със закуски и вечери+турове на Москва и Санкт Петербург+екскурзии до Петерхоф и Царское село!

Дата: 08.06 - 15.06 + полупансион

оферта от grupovo.bg

2235лв
ТОП цена
специално предложение