Септемврийски празници в Дуръс! 7 нощувки със 7 закуски и 6 вечери, транспорт, програма в Охрид и Елбасан

Оценка: 0 / 5, 0 Глас(а)
Офертата е изтекла
Абонирай се
оферта от deals.bg
640лв.
ТОП ЦЕНА
Изтекла оферта
Местоположение: Дуръс

Програма на пътуването
1-ви ден
Отпътуване от Варна в 20.00 ч. от ул. Антим I. Тръгване от София, Ботевградско Шосе, паркингът на Джъмбо около 5 часа сутринта. Нощно пътуване.2-ри денПреминаване на ГКПП Гюешево и продължаваме  към Охрид -  град, съчетал в себе си вековна история, блестящ със своята перла – Охридското езеро. Туристическа програма в Охрид: пешеходна обиколка на стария град Охрид и рибарския площад, Самуиловата крепост, Църквата „Свети Климент“; църквата „Свети Панталеймон“, където се съхраняват мощите на Св. Климент; църквата „Свети Йоан Канео“, разположена на висока скала, откъдето се разкрива прекрасна панорама към езерото и града; църквата "Св. Богородица Перивлепта", която поради своята автентична архитектура и стенописи е обявена за паметник на Световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО; църквата „Света София“; античния театър и градската чаршия.  Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.
3-ти ден
Закуска. Около 08:30 ч. отпътуване за Дуръс. По пътя посещение на манастира „Свети Наум„ и Билянините извори. „Свети Наум„ - разположен на югоизточния бряг на Охридското езеро сред местност с рядка природна красота. Посещение на църквата "Свети Архангели", където се намира гробницата на лечителя чудотворец Свети Наум  и параклиса на Света Петка със светената вода. Към обяд продължаваме към Дуръс.
Кратка спирка в Елбасан . Елбасан възниква през I век под името Скампа. С днешното си име се сдобива много по-късно – през XV век, когато попада под управлението на султан Мехмед II. По това време областта е под османско владичество.Тук отново се връщаме към българската история и с интерес разбираме за голямата любов между дъщерята на цар Самуил - княгиня Теодора Косара и пленения от цар Самуил княз Йоан-Владимир. Самуил благославя брака им, назначава княза за управител на присъединените към България земи.
 Около 18 ч. пристигане на Дуръска ривиера. В древността Дуръс е бил част от Българското царство и се казвал Драч. Днес съвременният курорт предлага, освен чудесни условия за морски отдих, също така и интересни забележителности, свързани с историческото минало на селището. Интерес представляват Амфитеатърът (II в.), Венецианската кула и старите римски бани. Настаняване в хотел 3* на морския бряг със собствен плаж. Вечеря. Нощувка.
4-ти ден
Закуска. Свободно време за плаж. След обяд пешеходна обиколка на Дуръс, известен на българите като Драч, название от времето на цар Симеон Велики, когато тези земи са били част от българската държава. В Средновековието Драч е град със старо българско население.В дълги периоди е бил част от Българското царство. Драч е в България при царете Борис и синът му Симеон Велики. В самия Драч през Х-ХІ в. съществува силно българско „лоби“, водено от аристократичната фамилия Хрисилий. В края на Х началото на ХІ в. „най-силният човек“ в града е Йоан Хрисилий, който става тъст на цар Самуил. Малко известен, но несъмнено важен е фактът, че великият български цар е женен за една българка от Драч – царица Агата, дъщеря на Йоан Хрисилий. За да укрепи още повече влиянието си в града Самуил изпраща за негов военен управител своя зет, арменеца Ашот Таронит, женен за българската принцеса Мирослава.
Драч е в България и при царете Калоян и Иван Асен II.В Драч е роден Йоан КукузелАнгелогласният.
Разглеждане на Венецианската кула, Римския амфитеатър от II-ри век за 15000 зрители /кандидатства за списъка на UNESCO/, ще видим крайморския булевард с палмите – подарък за Енвер Ходжа от Фидел Кастро.                                                                                                                  Свободно време за почивка на чаша ароматно еспресо или знаменития коняк "Скендербег", получил своята популярност още от времето на комунизма, заради високото си качество и уникален вкус. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
5-ти ден
Круя и Тирана /по желание – 15 ЕВРО/Закуска. Свободно време за плаж или по желание в 9.00 ч. отпътуване за Тирана. Туристическа програма – автобусна и пешеходна обиколка за разглеждане на Албанската столица: забележителностите на пл. Скендербег, сградата на Операта и Националната библиотека, Часовниковата кула – символ на града, руините на Юстиниановата крепост, двореца на културата и бивш музей на Енвер Ходжа – „забранения град”. Възможност за поглед от високо от панорамното въртящо се кафене на Тирана. Свободно време за шопинг в моловете на столицата.
Отпътуване за Круя. Круя е сърцето на Албания, родното място на националния герой Георги Кастриоти Скендербег и едно от най-посещаваните градчета в страната. Гледката на каменния замък, извисяващ се над долината, наподобяващ с формата си разперени орлови криле е впечатляваща. Днес сградата е музей, представящ историята на Албания и подробно проследяващ живота и делото на Скендербег - бореца за независимостта на Албания от Османската империя. Пешеходна разходка по етнографската атракция „Чаршията” /улицата на занаятите/. Връщане в хотела в Дуръс. Вечеря. Нощувка.
6-ти ден
Закуска. Свободно време за плаж или по желание с допълнително доплащане, екскурзия до белия град на Албания - Берат – 15 Евро
Берат е бил неразделна част на Първо и Второ Българско царство и до XVII век пази Българското си име БелградБерат е в Списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Пътят преминава през района, наричан "градината на Албания" и стига до планински масиви, където се извисяват върховете Томор и Шпираг. Обвити в легенди, те са като покровители на стария град Берат, скътали легендарна любовна история.
Църкви и манастири съхраняват до наши дни следи от духовно общение. Тук прекрасни изображения пазят спомена за великото дело на Светите Седмочисленици, сели семето на Христовото учение сред народа чрез живо слово вред по българските земи. Тук са запазени гробът на  Свети Йоан Владимир и мощите на българските просветители, учениците на Кирил и Методий –  Свети Горазд и  Свети АнгеларийКрепостта на Берат е една от най-старите и най-големи в Европа. Тя впечатлява с живописен изглед към града и реката под нея, както и със запазените православни църкви, устояли на режима на Енвер Ходжа. Възможност за посещение на известния музей „Онуфри”, където се съхранява една от най-интересните колекции от икони на Балканите и човек може да се докосне до уникалното "онуфриево червено".Свободно време за обяд, покупки и разходка в модерния долен град на Берат, където са живописните квартали „Мангалем” и „Горица”, край река Осум. Тук изумителни са малките къщички, които изглеждат като залепени за склона на планината.. Връщане в Дуръс. Вечеря. Нощувка.
7-ми ден
Закуска. Свободно време за плаж ИЛИ по желание еднодневна екскурзия до ГИРОКАСТРО- 25 ЕВРО. Отпътуваме за Гирокастра - разположен в долината на река Дринос в Южна Албания. Основан от заможни земевладелци с големи имения, днес Гирокастра е рядък пример за добре запазен, характерен за региона на Югоизточна Европа град от епохата на Късното Средновековие. В центъра му се намира  цитадела, а наоколо се издигат множество къщи-кули. Старата му част е обявена за архитектурен резерват от ЮНЕСКО. Гирокастра е родно място на авторитарния комунистически лидер Енвер Ходжа. Основното население в града е гръцко ,от където най-вероятно произлиза името му.                                                                                                    Крепостта се намира на върха на хълма край града, изкачване по калдъръмена настилка около 700 метра. Построена през 16 век е допълнително укрепена от Янинския Бонапарт – Али паша, казват, че стените са й дебели цели три метра. Днес на територията на крепостта се намира военен музей, а самата крепост е сцена на провеждан на всеки пет години – международен фестивал на фолклорната музика на Балканите. Връщане в Дуръс вечерта.Вечеря. Нощувка.
8-ми ден
Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване от Дуръс към Охрид , а от  там към гръцкия Кустур или Касторя. Пристигане в Костур,разположен на полуостров в Костурското езеро на 35 км от Преспанското езеро.Настаняване в хотел. Вечеря.Нощувка.
9-ти ден
Закуска. Свободно време за разглеждане на красивото езеро и стария град. Отпътуване за Варна. Пристигане във Варна през нощта.
****
Допълнителни посещения:

Екскурзия до Круя и Тирана – 15Е;
Екскурзия до  Берат – белия  град – 15Е;
Екскурзия до Гирокастро – 25Е.

Необходими документи:

Лична карта или паспорт с 6-месечна валидност след датата на връщане. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България;
За Албания няма визови, санитарни и медицински изисквания.
Минимален брой туристи:40 човека;
Необходим депозит при резервация: 50% от пакетната цена;
Доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване;
Туристическата агенция си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата;
Входните такси за посещаваните обекти са актуални към датата на публикуване на програмата. Туристическата агенция  не носи отговорност за евентуалната им промяна, и при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси.

*****
ВАЖНО! 
Може да се възползвате от актуалната промоция само чрез закупуване на ваучер от този сайт. Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява! 
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: Срещу един ваучер на човек предплащате 190 лв., при двойно или тройно настаняване, за: Транспорт с комфортен туристически автобус; 1 нощувка със закуска и вечеря в Охрид; 5 нощувки със закуски и вечери в хотел 3* в района на Дуръс; 1 нощувка със закуска в Костур/Кастория, Гърция; Туристическа програма в Елбасан и Дурас; Туристическа програма в Охрид; Екскурзоводско обслужване; Медицинска застраховка на ЗАД "Армеец" с асистанс с покритие 5000 евро; Останалата част от сумата по пакета се доплаща към туроператора при подписване на договора или в срок по уговорка. ДОПЛАЩАНИЯ: Допълнителни екскурзии на място; Входни такси на посещаваните обекти; Застраховка "Отмяна на пътуване" - по желание.

Вижте още подобни предложения

 Почивка в Дуръс, Албания. 5 нощувки на човек със закуски и вечери в хотел 3* + автобусен транспорт!
Към офертата
добави в любими
повече за офертата
Към офертата

Почивка в Дуръс, Албания. 5 нощувки на човек със закуски и вечери в хотел 3* + автобусен транспорт!

Дата: 14.06 - 25.09 + полупансион

оферта от grupovo.bg

400лв
ТОП цена
 4+ нощувки на човек със закуски в хотел Western Star**** Дуръс, Албания
Към офертата
добави в любими
повече за офертата
Към офертата

4+ нощувки на човек със закуски в хотел Western Star**** Дуръс, Албания

Дата: 21.05 - 31.10 + закуска

оферта от grupovo.bg

50лв
ТОП цена
специално предложение