Великолепието на Турция! Вижте Анкара, Кападокия, Коня, Денизли, Измир, Чанаккале - 5 нощувки със закуски и 3 вечери, транспорт, обзорни обиколки и екскурзии

Оценка: 0 / 5, 0 Глас(а)
Офертата е изтекла
Абонирай се
оферта от deals.bg
399лв.
489.00лв.-18%
Изтекла оферта
Местоположение: Чанаккале

П Р О Г Р АМ А:
1-ви ден: 20:00 ч. Отпътуване от София – автогара Сердика (бивш Трафик Маркет) по маршрут София – ПловдивХасково – Капитан Андреево - Анкара. Нощувка преход.
2-ри ден: Анкара Обзорна автобусна екскурзия на Анкара с лицензиран местен екскурзовод на български език (включена в цената): посещение на музея на Анатолийските цивилизации (не включва входни такси) – един от най-богатите на древни находки и артефакти музеи в света, Мавзолея на Ататюрк (не включва входни такси), Анкарската крепост – смятана за един от най-запазените и най-добри примери на Византийско укрепление в наши дни. Свободно време за обяд. Късния следобед пристигане в Анкара и настаняване в Хотел 3*. Вечеря. Нощувка.
3-ри ден: Анкара – Кападокия Закуска в хотела. Oтпътуване за Кападокия – земята на приказните комини, образували се преди милиони години вследствие на вулканичната дейност в региона. Причудливите земни форми и образувания, наречени туфи, превръщат пейзажа в сюрреалистична, приказна картина.
Почивка по пътя и фото-пауза при второто по големина езеро в Турция - Туз гьолу (Соленото езеро), разположено на 905 м надморска височина, от което се извлича около 70% от солта, консумирана в страната. Пристигане в Кападокия и фото-пауза на панорамната площадка над Долината на гълъбите, посещение на крепостта Юч Хисар. Настаняване в Хотел 3*. Вечеря. Нощувка.
НОЩНА ПАНОРАМНА ОБИКОЛКА С АВТОБУС НА КАПАДОКИЯ (Пожелание: 10 евро) – уникална възможност да се насладите на осветения приказен пейзаж.
4-ти ден: Кападокия 05:00 ч. Полет с балон над областта Кападокия (по желание срещу доп. заплащане) – ще имате възможност да се насладите на изгрева на слънцето и играта на сенките по долините и причудливите природни форми + сертификат – 120 EUR / на човек. Заплаща се на място. Полетите с балони се реализират при подходящи климатични условия. Закуска в хотела. Посещение на подземния град Деринкую или Каймаклъ (не включва входни такси за обектите) – до момента на територията на Кападокия са локализирани общо 40 подземни града, от които за посещение са отворени едва шест. Предполага се, че подземните градове са възникнали още през Бронзовата епоха, като първите заселници в местността са издълбавали дълбоки пещери във вулканичните скали, за да се предпазят от дивите животни и суровите зимни условия. В последствие тези пещери били свързвани чрез подземни тунели и лабиринти, образуващи подземни етажи. На по късен етап тези подземни структури са използвани от като убежище от подложените на гонения християни, които ги доразвиват и структурират, така че да поберат населението на цял град. Панорамна обиколка с екскурзовод на български език с разглеждане на природните феномени в областта Кападокия (не включва входни такси за обектите): Долината Соджанлъ, осеяна със скални църкви, най-значимата от които е "Църквата с черните глави", получила своето име от "почернелите" лица на светците от иконите вследствие окислението на съставките на боята; Аванос – очарователно градче на двата бряга на р, Дервент прочут като център на грънчарство. Разглеждане на Червената долина на Дервент с причудливите вулканични образувания. Посещение на местността Пашабаа – природен феномен с гигантски скални комини, Посещение на открития музей Гьореме със скалните църкви от 8 век; Късен следобед завръщане в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка. След вечеря възможност за посещение на подземен ресторант с богата фолклорна програма – ритуал на дервишите с традиционния танц сема, ориенталски танци, турски напитки, ядки и плодове. (по желание срещу доп. заплащане 50 лв) Нощувка.
5-ти ден: Кападокия - Коня - Денизли Закуска в хотела. Освобождаване на хотела и отпътуване за Коня и пристигане около обяд. Кратка екскурзионна програма в Коня с разглеждане на забележителностите: Мавзолея на Мевляна – Джалал ад-Дин Руми, основател на Ордена на дервишите – символ на хуманизъм и толерантност, на разбиране и просветление (не включва входни такси за обектите): Музея на дервишите , Руините на „Двореца на Алладин“ и джамията на Алладин.
Свободно време за разходка и обяд. Oтпътуване за Денизли. Пристигане в Денизли и настаняване в Хотел 3* . Нощувка.
6-ти ден: Денизли – Измир
Закуска в хотела. Еднодневна екскурзия до Памуккале. Памуккале е природна забележителност в югозападна Турция, в провинцията Денизли. На върхът на Памуккале се намира древния град Йераполис, като и двата са в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Благодарение на тектонични движения в падината на река Мендерес се създават много земетресения. В следствие от тях се получават множество минерални извори. В тези извори се е съдържало голямо количество варовик и така се е образувал Памуккале . Допълнителна полудневна екскурзия до Ефес и Дома на Дева Мария с местен лицензиран екскурзовод (с доплащане). За Дома на Дева Мария се смята, че е второто по важност място след Йерусалим. Тук има стена на желанията, на която всеки християнин, може да завърже своето и да си напълни светена вода за здраве, любов и късмет. Посещение на най-добре запазения античен град Ефес и разглеждане на останките. Тук можете да се възхитите на библиотеката на Целзий, римските бани и амфитеатъра с места за 40 хил. зрители, където и днес се изнасят концерти. Изкачване до къщата на Дева Мария, с трите чудотворни извора и стената на желанията. Счита се, че след Христовото разпятие, Апостол Йоан и Божията Майка напускат Йерусалим и се заселват по тези места. Дева Мария остава в този дом до края на живота си. Отпътуване за Измир и настаняване в хотела. Нощувка.
7-ти ден: Измир – Чанаккале – София Закуска в хотела. Преминаване на протока Дарданели с ферибот, който свързва Мраморно и Егейско море. Бреговете му докосват и двата континента – Европа и Азия. Между двата бряга плават фериботи, а заедно с пристанищата в Карибита, Галиполи, Бозджаада и Кючуккую, е марината, където акостират луксозни яхти, преминаващи през протока. Пристигане в гр.Чанаккале, красив град, който е разположен от двете страни на протока. Преминаване през местността, където се е намирала Древна Троя – античния град, станал нарицателно с войната между троянци и ахейци, с Парис и Елена, с Хектор и Андромаха и с Троянския кон. Отпътуване за България. Пристигане в България след 22.00 часа
*****
ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ ПО ПРОГРАМАТА:
Нощна панорамна обиколка с автобус на Кападокия - 10 евро;Музей на Анадолските цивилизации - 20 TL;Откритият Музей Гьореме и Скалните църкви – 30 TL;Посещение на подземен град Деринкую / Каймаклъ - 25 TL;Посещение на крепостта Юч Хисар - 7 TLМавзолея на Мевляна - 5 TRY;Полудневна екскурзия до Ефес и Дома на Дева Мария с местен лицензиран екскурзовод - 80 лвПосещение на подземен ресторант с богата фолклорна програма – ритуал на дервишите с традиционния танц сема, ориенталскитанци, турски напитки, ядки и плодове - 50 лв;Полет с балон над Кападокия – около 120 EUR на човек (разходката започва в 05:00 ч. сутринта и трае около час, балонът се издигадо 800 м и лети на различни височини);
****
Необходими документи: • Задграничен паспорт с валидност поне 5 месеца от датата на отпътуване;• За деца до 18 г., пътуващи без родителите или само с един от тях - оригинал и ксерокопие на нотариално заверена декларация, че родителят, който не пътува е съгласен детето да пътува в чужбина• За деца до 18 г., пътуващи с двамата родители, които са с различни фамилни имена – акт за раждане (копие и оригинал)• За български граждани не се изисква виза за Турция.
Подробна информация за визовите изисквания за небългарски граждани можете да получите във Визов отдел на Турско консулство в София на тел. 9355500.
*****
Други условия:• Всеки турист, който e резервирал и заплатил пакет за ранно/промоционално записване в случай на анулация, може да се откаже от договора, без да дължи неустойка, ако анулацията се направи до 10:00 часа в първия работен за ТУРОПЕРАТОРА ден, следващ деня на закупуването. • Местата в автобуса се разпределят по реда на записване; • Конкретни номера на седалки и предни места в автобуса не се гарантират! • Не се приемат рекламации и оплаквания във връзка с разпределението на туристите в автобуса. • Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти.• Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.• При поскъпване на горивата, фирмата организатор си запазва правото да повиши цената на транспорта за предстоящи пътувания, независимо кога са резервирани и заплатени. Срок за уведомяване при настъпване на такова обстоятелство – 7 дни• Туроператорът предлага на всеки клиент възможността за сключване на допълнителни застраховки "Отмяна на пътуване" и застраховка "Кражба, загуба или забавяне на личен багаж".
Туроператорът АБВ ТРАВЕЛС ЕООД e регистриран туроператор и турагент (удостоверение за регистрация РК- 01- 6526/ 14.01.2015г.), притежаващ застраховка на туроператора, застрахователна полица № 800003805 с валидност до 15.05.2019 г., на ЗАД ДаллБогг: Живот и Здраве АД
ВАЖНО!
Може да се възползвате от актуалната промоция само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg. Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява!
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: Срещу един ваучер предплащате 120 лв. на човек, при двойно настаняване, за: Транспорт с туристически автобус 3*/4* 1 нощувка на база закуска и вечеря в Анкара в хотел 3* 2 нощувки на база закуска и вечеря в Кападокия в хотел 3* 1 нощувка на база закуска в Денизли в хотел 3* 1 нощувка на база закуска в Измир в хотел 3* Обзорна автобусна и пешеходна обиколка на Анкара с екскурзовод на български език Обзорна автобусна и пешеходна обиколка на обектите в областта Кападокия с екскурзовод на български език Туристическа програма в Коня Еднодневна екскурзия до Памуккале Водач-придружител от Туроператора Медицинска застраховка на стойност 5000 EUR за лица до 64.99 год. Останалата сума от пакета доплащате към туроператора при подписване на договора си или в срок по уговорка ДОПЛАЩАНИЯ: Пътни и магистрални такси - 50 лв Допълнителни услуги и програми по желание Доплащане за медицинска застраховка с асистьнс за лица от 65 г до 74.99 г. – 5 лв.; за лица от 75 г до 79.99 г. – 10 лв. Лица над 80 г. не се застраховат; Входни такси за туристическите обекти по програмата (заплащат се задължително в турски лири) Напитки по време на храненията Застраховка „Отмяна на пътуване“ За единично настаняване доплащате + 191 лв към пакета за възрастен в двойна стая. За дете (0 - 11.99), настанено с двама възрастни, доплащате 282лв към туроператора

Вижте още подобни предложения

Екскурзия до Чанаккале! 2 нощувки със закуски и вечери, плюс транспорт и възможност за Троя
Към офертата
добави в любими
повече за офертата
Към офертата

Екскурзия до Чанаккале! 2 нощувки със закуски и вечери, плюс транспорт и възможност за Троя

Дата: 25.02 - 21.04

оферта от grabo.bg

170лв
ТОП цена
специално предложение