Почивка на брега на Адриатическо море! 4 нощувки, закуски и вечери в хотел хотел “Leonardo” 4*, възможост за посещение на Тирана, Круя и Берат, и транспорт от Рикотур

Оценка: 0 / 5, 0 Глас(а)
Офертата е изтекла
Абонирай се
оферта от deals.bg
475лв.
ТОП ЦЕНА
Изтекла оферта
Местоположение: Тирана

Програма 
 
Ден I - Отпътуване от  гр. София (ул. „Оборище”, в частта й между площад „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски” в 05:00 ч.в посока ГКПП „Гюешево” - „Деве Баир”. Транзитно преминаване през Македония. Пристигане в един от най-големите градове в Албания - Елбасан, разположен по поречието на река Шкумбини, следобед. Римляните наричали града Masio Scampa (остър планински връх), заради кулите, които били построени над крепостните стени. Свободно време за разглеждане на центъра на града и крепостта, построена през 1466 г. от османците. Отпътуване за Дуръс. Дуръс е може би най-известният град в страната, посещаван целогодишно от хиляди чуждестранни туристи, а причините за това са много. Познат още от античността със старото си име Драч, запазил до днес редица културно-исторически забележителности от времето на Римската империя и Византия, понастоящем Дуръс е най-големият пристанищен  град в страната и втори по население. Разположен е на прекрасна крайбрежна ивица на адриатическото крайбрежие, с над 15 км. брегова линия от чисти плажове с фин, „златен“ пясък. Настаняване в хотел „Leonardo” 4*, намиращ се на 50 метра от морето, в района Шкемби-Кавая. 
Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.
Ден II – Закуска.Свободно време за плаж или възможност за полудневна екскурзия до град Берат, известен с уникалната си архитектура и запазил християнската религия през вековете. Голяма част от населението на града са християни, от български произход. Пешеходна разходка по време на която се разглеждат: крепостта Кале с църквите "Св. Богородица" и "Св. Троица", площад "Константин Велики", Червената и Бялата джамия и др. Свободно време в центъра на града за разходка и обяд. Завръщане в хотела следобед. Свободно време за плаж. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.
Ден III – Закуска.Свободно време за плаж или възможност за целодневна екскурзия до Тирана и Круя. Отпътуване за столицата на Албания – Тирана. Градът предлага интересна смесица от съвременна архитектура и исторически паметници. Разглеждане на централния столичен площад, с многобройните административни сгради; джамията Етембей, построена през 18 век; Двореца на културата; Часовниковата кула; пирамидата на Енвер Ходжа; катедралния храм „Възкресение Христово“ и паметника на Скендербег. Свободно време. Отпътуване в посока гр. Круя – родното място на националния герой Скендербег. Посещение на най-известната забележителност –  цитаделата Скендербег. Възможност за разходка по стария средновековен пазар в града. Завръщане в хотела. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.
Ден IV – Закуска. Свободно време за плаж. По обяд предстои организирано посещение на Дуръс. Кратка разходка в центъра на града, където ще видите: крайбрежният булевард "Таулантия"; крепостните стени на стария град; амфитеатърът на Дуръс – един от най-големите и най-добре запазените на Балканите, с раннохристиянски параклис в една от галериите и др. Свободно време за разходка и обяд. Завръщане в хотела. Свободно време. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.
Ден V – Закуска.Отпътуване за България. Транзитно преминаване през Македония. Пристигане в София (ул. „Оборище”, в частта й между площад „Св. Александър Невски” и бул. „Васил Левски”) вечерта.
 Хотел “Leonardo” 4* https://hotelleonardo.al/ 
Важно!!!

Допълнителните мероприятия се  заявяват и заплащат в офиса на агенцията преди отпътуването.
За провеждането на допълнителните  екскурзии е необходим минимален брой от 20 записани туристи.
При заплатен допълнителен тур, но неявяване в определеното време  и място за започване на тура сумата не се възстановява .

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.
Крайния срок за уведомяване в случай ,че минималният брой туристи за осъществяване на организирано пътуване не е набран, е както следва:

10 дни преди започването на изпълнението на тур. пакет включително  - в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни
6 дни започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
48 часа преди започване на изпълнението на тур. пакет включително – в случай на пътувания с продължителност, по -малка  от 2 дни

Начин на плащане: депозит – 30% от пакетната цена; доплащане 20 дни преди датата на отпътуване.
Срок за анулации и неустойки :

За резервации направени по тарифни РАННИ ЗАПИСВАНИЯ за всички видове програми – 95% от внесения депозит.
За автобусни програми  по редовни цени:
От деня, следващ деня  на записване до 40 – тия ден преди датата на заминаване 15% от общата стойност на туристическия  пакет.
От 29 – тия до 10 – ти ден  преди датата  на заминаване  - 30 % от общата стойност на туристическия пакет;
От 9 – тия ден до 1 – вия ден  преди датата на заминаване  - 100% от общата стойност на туристическия пакет;

За самолетните програми по редови цени:

От деня, следващ ден на записването до 61 – тия ден  преди датата на заминаване – такса резервация 30 лв. на турист, освен  случаите  когато има издаден самолетен билет. Тогава важат условията на превозвача.
От 60 до 21 дни преди датата на заминаване – 50% от общата стойност на туристическия пакет;
От 20 до 10 дни преди датата на заминаване – 80% от общата стойност на туристическия пакет;
От 9 до 1 -вия ден преди датата на заминаване – 100% от общата стойност на туристическия пакет;
За празнични оферти/ Великден, Майски празници, Коледа, Нова Година и др./ по редовни цени:
От  деня, следващ деня на записването до 61 -тия ден преди датата на заминаване – такса резервация 30 лв. за всяко лице от договора, освен случаите когато има издаден самолетен билет. Тогава важат условията на превозвача. 
От 60 до 21 дни преди датата на заминаване  - 30 % от общата стойност на тур. пакет;
От 20 до 10 дни преди датата на заминаване  - 50 % от общата стойност на тур. пакет;
От 9 до 1 -вия ден преди датата на заминаване – 100% от общата стойност на тур. пакет

*За всяка промяна относно резервация след първоначалното записване за всички видове туристически пакети с изключение, когато има издаден самолетен билет ( тогава важат условията на превозвача ) се удържа такса в размер на 30лв. 
 
Необходими документи и условия на пътуване: международен паспорт или ЛНК с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване, за български граждани. За деца до 18г.: международен паспорт, нотариално заверена декларация от непътуващия ( или непътуващите ) родители – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимка на паспорта. 
 
Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови или медицински и здравни изисквания свързани с пътуването.
Забележка:
Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка „Отмяна на пътуването“, покриваща загубите в случай, че са възпрепятствани да пътуват. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на сключване на договора за орг. пътуване. Цената е около 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация, съгласно условията на застрахователната компания. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзията.
Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информация, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. 
Туроператора си запазва правото на промени в последователността на програмата по независещи от него причини и НЕ носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

 Местата  в  автобуса  са  по  реда  на  записване  в  туристическата  агенция
 
 
 
 
Рикотур ООД притежава Удостоверение № РК-01-8040
* * *
ВАЖНО! Можете да се възползвате от актуалната промоция само чрез закупуване на ваучер от този сайт. Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява! 
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: 4 нощувки в хотел “Leonardo” 4*; 4 закуски на блок маса; 4 вечери на блок маса; Транспорт с лицензиран автобус за международен превоз; Гранични и магистрални такси; Водач по време на пътуването; Медицинска застраховка „Помощ при пътуване"; Виж повече на "Прочети още". ДОПЛАЩАНИЯ: Доплащане за единично настаняване - 144.00 лв; Дете от 0 до 4,99 г., настанено с двама възрастни - 190.00 лв; Дете от 5 до 9,99 г., настанено с двама възрастни - 346.00 лв; Полудневна екскурзия до Берат – 15 евро за възрастен и 5 евро за деца до 11,99 г; Целодневна екскурзия до Тирана и Круя – 20 евро за възрастен и 10 евро за деца до 11,99 г; Входни билети и такси за обектите, посещавани по желание**; Разходи от личен характер; Застраховка „Отмяна на пътуване“; Лица до 4 г. и от 65 до 74 г. имат доплащане за медицинска застраховка в размер на 6 лв. на човек за престоя. Лица от 75 до 85 г. имат доплащане от 12 лв. на човек за целия период на пътуването; **Ориентировъчни цени за входни билети и такси за обектитев албански леки (1 евро = 116 леки), посещавани по желание: Националния исторически музей в Тирана - 500 леки; Музея на Скендербег в Круя - 500 леки; Калето в Берат - 300 леки; Амфитеатъра в Дуръс - 300 леки.

Вижте още подобни предложения

 Лято 2024 в Дуръс, Албания! Самолетен билет от София + 7 нощувки със закуски и вечери на човек в HOTEL EPIDAMN 5*
виж офертата
добави в любими
повече за офертата
виж офертата

Лято 2024 в Дуръс, Албания! Самолетен билет от София + 7 нощувки със закуски и вечери на човек в HOTEL EPIDAMN 5*

Дата: 03.06 - 16.09 + полупансион

оферта от grupovo.bg

1195лв
ТОП цена
 Лято 2024 в Дуръс, Албания! Самолетен билет от София + 7 нощувки на база All Inclusive на човек в HOTEL MONACO 3*
виж офертата
добави в любими
повече за офертата
виж офертата

Лято 2024 в Дуръс, Албания! Самолетен билет от София + 7 нощувки на база All Inclusive на човек в HOTEL MONACO 3*

Дата: 03.06 - 30.09 + all inclusive

оферта от grupovo.bg

1320лв
ТОП цена
Нова година в Дуръс в Grand Blue Fafa Resort 5* (3 нощувки, 3 закуски, 2 вечери) с посещение на Охрид за 475.10 лв.
виж офертата
добави в любими
повече за офертата
виж офертата

Нова година в Дуръс в Grand Blue Fafa Resort 5* (3 нощувки, 3 закуски, 2 вечери) с посещение на Охрид за 475.10 лв.


оферта от promograd.bg

475.10лв
520.00лв-9%
Нова година в Албания, Дурас! 3 нощувки, закуски и вечери, едната Празнична с жива музика в Grand Blue Fafa Resort 4* + 2 екскурзии и автобусен транспорт от София, от Дорис Травел
виж офертата
добави в любими
повече за офертата
виж офертата

Нова година в Албания, Дурас! 3 нощувки, закуски и вечери, едната Празнична с жива музика в Grand Blue Fafa Resort 4* + 2 екскурзии и автобусен транспорт от София, от Дорис Травел


оферта от rio.bg

619лв
ТОП цена
специално предложение